02.02.16

"МИ НЕ МОЖЕМО РОБИТИ ВЕЛИКИХ СПРАВ...ЛИШЕ МАЛІ, З ВЕЛИКОЮ ЛЮБОВ'Ю" (Мати Тереза)

 
"Любов - довготерпелива, любов - лагідна, 
вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається,
не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву,
 не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду,
радіє правдою; все зносить, в усе вірить, 
усього надіється, все перетерпить.
Любов ніколи не переминає!"
(1Кор. 13,4-8)
  Ісус Христос – найдосконаліший Учитель. У Нього не було своєї школи, куди люди могли б кожного дня приходити і слухати Його урок. Він проповідував людям, які Його оточували (вчив) на горі, на траві. Іноді Він був у човні на морі, а люди стояли на березі і слухали Його. Іншого разу Він зупинявся біля храму і говорив з людьми, які прийшли помолитись Богу. Але частіше всього він вчив, мандруючи містами  і селами. Ісус Христос не вчив людей читати і писати. Ісус Христос вчив про Божу любов. О, як подобалося людям слухати Його! Вони йшли за Ним всюди. Діти також з великою увагою слухали Учителя. Він брав їх на руки, садив собі на коліна і благословляв. Ісус Христос дуже любив дітей. Він говорив, що тільки той, хто стане, як мала дитина, увійде в Царство Боже. Яке чудове Його Слово! Тільки від Нього можемо навчитись йти стежинами життя, тільки у Ньому можемо  віднайти радість, мир і справжню повноту щастя, тільки з Ним і через Нього можемо гідно виконати своє покликання, до якого Господь нас покликав.
       Якщо хочемо мати добре майбутнє, справедливе суспільство, гідне і достойне життя - маємо виховати з наших дітей найперше - Людину, а без   Бога це неможливо. Слово Боже та життя ним, істинна любов один до одного, "яка не переминає", яка можлива тільки в Бозі  - ось гарантія доброго життя. Сьогоднішнє суспільство ставить інші вимоги перед нашими дітьми, світ пропагує інші цінності - жадібність, багатство, егоїзм, гордість, зло і неправда - і у цьому формується душа дитини. З іншої сторони - стоїть Ісус і каже щось інше, каже любити, терпіти, допомагати, прощати, радіти. Куди піде дитина, якою дорогою? Хто стане авторитетом її життя? Яке місце у її  житті займе Ісус, яке світ, чи зможуть вони поєднатися у серці дитини гармонійно? Це залежить від багатьох інстанцій - сім'ї, Церкви, школи і особистого прикладу кожного з нас, адже хто є  авторитетом мого життя, таким буде і мій приклад. Пам'ятаймо, що дамо відповідь за ці душі, які Господь нам довірив, щоб здобути їх для Нього. А без Його допомоги цього не зможемо.
       Моїм Учителем є Ісус, Він є Тим, кому я довіряю кожен свій урок, кожного вихованця, з Ним я іду на свої уроки,  з Ним я проходжу миті смутку і труднощів, з ним зустрічаю хвилини радості і перемог, Його бачу в очах кожної дитини,  Він ніколи мене не покидає, Він завжди поруч, у моєму серці,  а коли спотикаюся і падаю - Він піднімає і несе.


  ЯКЩО    ТИ   ТЕЖ   ЗНАЄШ  ІСУСА  НЕ  МОВЧИ.... щоб одного разу тебе не запитали, чому ти мені не розповів про Христа?
    

1 коментар: